1 Decembrie / Harghita Casa de Cultură a Sindicatelor din Miercurea-Ciuc,iluminate în culorile drapelului României,pentru al doilea an consecutiv

Casa de Cultură a Sindicatelor din Miercurea-Ciuc a fost iluminată pentru al doilea an consecutiv în culorile drapelului României, cu prilejul Zilei Naţionale.

Biroul de Presă al Primăriei Miercurea-Ciuc a anunţat, în urmă cu câteva zile, că iluminarea în culorile tricolorului se face “la solicitarea oficială a reprezentantului municipal al Partidului Naţional-Liberal”.

Consilierul local PNL Maria Eros a declarat, pentru AGERPRES, că a solicitat primăriei acest lucru, întrucât consideră că iluminarea în culorile tricolorului trebuie să intre în tradiţia festivităţilor prilejuite de Ziua Naţională a României.

“Iluminarea Casei de Cultură în culorile tricolorului trebuie să intre în tradiţia festivităţilor prilejuite de această binecuvântată zi, drept pentru care am solicitat sprijinul Primăriei Miercurea-Ciuc. 1 Decembrie semnifică pentru noi toţi, cei ce trăim aici, speranţa că vom trăi în armonie, solidaritate şi bunăstare cu multă credinţă”, a declarat Maria Eros.

Este pentru al doilea an consecutiv când această clădire, cunoscută şi sub denumirea de Casa Artelor, este iluminată în roşu-galben-albastru.

Şi la sărbătorile naţionale ale comunităţii maghiare se iluminează în culorile drapelului Ungariei mai multe clădiri din oraş, precum Muzeul Secuiesc al Ciucului, cinematograful sau Casa de Cultură a Sindicatelor.

Tot joi seara, a avut loc la Miercurea-Ciuc ceremonialul retragerii cu torţe a cadrelor militare.

Aproximativ 80 de militari, purtând torţe aprinse în mâini şi însoţiţi de fanfara militară, au pornit de pe platoul din centrul municipiului şi au parcurs principalul bulevard al oraşului.

La eveniment au participat aproximativ 400 de localnici, mulţi însoţind militarii pe tot parcursul traseului şi cântând alături de ei.

Ceremonialul retragerii cu torţe nu a mai avut loc la Miercurea-Ciuc din anul 2019, din cauza restricţiilor impuse de pandemie.