CM 2022 Qatar: Vis năruit – Brazilia, eliminată dramatic la penaltiuri de Croația

Sferturile de finală ale Campionatului Mondial de fotbal din Qatar au debutat cu victoria dramatică a Croației în fața Braziliei, la loviturile de departajare. Urmează Olanda vs Argentina, în direct pe TVR 1.

Croația – Brazilia 1-1 (4-2 la loviturile de departajare), în sferturile CM 2022

Brazilia a început jocul în forță și a reușit câteva incursiuni care au pus în pericol poarta croată. Aflat într-o zi de grație, portarul croat Livakovic a fost omul meciului, paradele sale menținând multă vreme tabela neschimbată.

După 90 de minute de joc, cele două formații prezentau un raport al posesiei foarte echilibrat, dar la nivelul șuturilor pe poartă o diferență covârșitoare în favoarea brazilienilor.

În prelungirile primei reprize supliemntare, Neymar a reușit să deschidă scorul după o fază superbă pornită de la el. După o combinație cu Paqueta îl driblează pe Livakovic și înscrie în poarta goală.

Când brazilienii se pregăteau de sărbătoare, nou intratul Orsic a reușit o pătrundere și o pasă în centrul careului la Petkovic, care a adus egalarea cu un șut deviat.

La loteria loviturilor de la 11 metri, Croații au marcat prin Vlasic, Majer, Modric și Orsic, în timp ce pentru brazilieni au transformat Casemiro și Pedro, iar Rodrygo și Marquinhos și au ratat.

Brazilia se oprește din drumul spre câștigarea trofeului, în timp ce Croația merge în semifinale unde va întâlni învingătoarea dintre Olanda și Argentina.