Cum au fost prinse în flagrant directoarea Direcției de Cultură Constanța și un inspector în timp ce ar fi împărțit o mită de 2000 de lei pentru un aviz

Magdalena Tiță, directoarea Direcției Județene de Cultură Constanța, și inspectoarea Mădălina Cliante au fost prinse în flagrant de DNA Constanța în timp ce ar fi împărțit o mită de 2000 de lei pentru un aviz, arăta Info Sud-Est săptămâna trecută.

Ofiţerii de poliție ai Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Constanţa au revenit ulterior cu detalii arătând cum au ajuns cele două în atenția procurorilor Anticorupție.

Denunțătorul, un tânăr conform surselor Info Sud-Est, a apelat linia call center-ului DGA prin care oricine poate semnala, inclusiv sub anonimat fapte de corupție. Tânărul le-a povestit oamenilor legii cum cele două funcționare de la Cultură i-ar fi cerut mită pentru a-i elibera un aviz în vederea construirii unei case într-o localitate din județul Constanța, conform surselor ISE:

  • ”Anterior, la data de 08.11.2022, denunțătorul a apelat linia Call – Center 0.800.806.806 a Direcției Generale Anticorupție și a sesizat faptul că o persoană din cadrul Directiei Județene de Cultură Constanța i-a solicitat, în numele șefei instituției, suma de 2000 de lei pentru a-i facilita obținerea unui aviz necesar într-o procedură cadastrală constând în evitarea unor formalități/demersuri a căror îndeplinire ar fi necesitat mai mult timp și costuri suplimentare. În aceeași zi, acesta s-a prezentat la sediul Serviciului Judeţean Anticorupţie Constanţa, ocazie cu care a depus denunț”, arată DGA Constanța.

Cele două au fost audiate joi de procurorii DNA Constanța. Magdalena Tiță conduce Direcția Județeană pentru Cultură Constanța din 2012.

Nici Magdalena Tiță, nici Mădălina Cliante nu au răspuns solicitărilor Info Sud-Est de a transmite un punct de vedere până în acest moment. Magdalena Tiță a fost plasată sub control judiciar timp de 60 de zile, conform unui comunicat oficial transmis de DNA