Democrații păstrează Senatul, după ce au câștigat Nevada/ Joe Biden: ”Sunt un optimist înfumurat, dar nu sunt surprins de prezența la vot. Sunt incredibil de mulțumit de prezența la vot” (CNN)

Președintele Biden a sărbătorit victoria democraților în Senat cu 50 de locuri, după ce au câștigat Nevada, declarând reporterilor că partidul se concentrează acum asupra viitoarelor alegeri din Georgia, care vor avea loc în al doilea tur de scrutin, transmite CNN. 

„Ne simțim bine în ceea ce privește locul în care ne aflăm și știu că sunt un optimist înfumurat, înțeleg asta, de la început, dar nu sunt surprins de prezența la vot. Sunt incredibil de mulțumit de prezența la vot”, a declarat Biden.

Biden a spus că, în opinia sa, prezența la vot reflectă „calitatea candidaților noștri” și că toți „candidează cu același program”.

„Și astfel, mă simt bine și aștept cu nerăbdare următorii doi ani”, a spus Biden.

Președintele a precizat că viitorul programului său este „întotdeauna mai bun” cu 51 de senatori democrați.

„Pentru că ne aflăm într-o situație în care nu trebuie să ai o componență egală a comisiilor – așa că de aceea este important, în principal”, a spus Biden. „Dar, este pur și simplu mai bine, cu cât este mai mare numărul, cu atât mai bine”.