Directoarea Companiei pentru Controlul Cazanelor i-a donat mamei sale un penthouse, două case și două terenuri intravilane/ Ioana Timofte este acuzată de DIICOT de constituire de grup infracțional și spălare de bani

Ioana Timofte, directoarea Companiei pentru Controlul Cazanelor (ISCIR) și nepoata fostului director SRI Radu Timofte, a donat în 2022 mamei sale un penthouse din București în valoare de 500.000 de euro, două case și două terenuri intravilane.

Ioana Timofte a fost pusă sub acuzare de procurorii DIICOT, în mai 2023, pentru constituire de grup infracțional organizat într-un dosar cu prejudiciu de aproximativ 2 milioane de euro. Genţi, pungi şi saci cu bani presupus delapidaţi apar în înregistrările ambientale făcute de procurorii DIICOT în birourile directorilor de la Compania Naţională pentru Controlul Cazanelor, Instalațiilor de Ridicat și Recipientelor sub Presiune (CNCIR) din subordinea Ministerului Energiei, se arată în ordonanţa DIICOT de începere a urmăririi penale.

Conform declarației de avere depusă anul acesta, Ioana Timofte a menționat faptul că mai deține două autoturisme (Mercedes și Volkswagen), 40.000 de euro și 52.000 de lei în conturi, bijuterii în valoare de 80.000 de euro și datorii de circa 110.000 de euro.

La capitolul venituri pe anul fiscal 2022, ea a menționat 716.778 lei de la ISCIR, parte salariu, parte bonus în calitate de șefă a instituției.