Elon Musk cumpără Twitter. Cel mai bogat om al lumii a revenit asupra deciziei, după nemulțumirile exprimate în vară

Miliardarul Elon Musk propune să continue cu oferta sa inițială de 54,20 dolari per acțiune, echivalentul a 44 de miliarde de dolari la prețul final, pentru a prelua compania Twitter Inc, care deține rețeaua de socializare cu același nume, au declarat marți două surse familiare cu oferta, relatează Reuters.

Acordul îi oferă celei mai bogate persoane din lume conducerea uneia dintre cele mai influente platforme media și pune capăt lunilor de litigii care au afectat brandul Twitter și au alimentat reputația lui Musk de comportament oscilant, afirmă agenția de știri.

Acțiunile Twitter au crescut cu 12,7%, până la 47,93 dolari, ca urmare a informației, înainte ca tranzacționarea să fie oprită pentru a doua oară. Publicația Bloomberg, care a anunțat prima decizia, a precizat că Elon Musk a făcut propunerea într-o scrisoare către Twitter.

Musk a fost de acord în aprilie să cumpere Twitter pentru 44 de miliarde de dolari, dar, la câteva săptămâni, a spus că numărul de conturi false a fost mult mai mare decât estimarea Twitter de mai puțin de 5% dintre utilizatori și renunță.

La scurt timp după anunțul lui Musk, preşedintele Twitter, Bret Taylor, a transmis că va deschide o acţiune în justiţie pentru a-l obligat pe miliardar să respecte acordul de cumpărare.

„Consiliul de administraţie al Twitter este hotărât să finalizeze tranzacţia la preţul şi în condiţiile convenite” cu Elon Musk, a spus Bret Taylor într-o postare pe reţeaua de socializare, precizând că sunt „încrezători” în şansa lor de a obţine câştig de cauză în faţa instanţei.

Decizia de marți a celui mai bogat om al lumii arată că Musk a fost convins că șansele de a câștiga în instanță sunt minime și tranzacția se va finaliza într-un mod sau altul, subliniază analistul financiar Dan Ives pentru Reuters.

Potrivit înțelegerii, dacă Twitter sau Elon Musk se retrag din acord, trebuie să plătească celeilalte părţi o taxă de reziliere de un miliard de dolari.