Fetița din Siria care s-a născut printre dărâmături a fost numită Aya care înseamnă ”un semn de la Dumnezeu”/ Mii de oameni se oferiseră să o înfieze/ Familia bebelușului a murit în urma cutremurului, fetița va fi preluată de un frate al bunicului

Un frate al bunicului fetiţei care s-a născut în Siria, printre dărâmături, în urma cutremurului, şi a cărei mamă a murit o va îngriji pe micuţă, transmite News.ro. Mii de oameni se oferiseră să o adopte pe fetiţă, care a primit numele Aya.

Fetiţa din Siria a cărei mamă a murit după ce a născut-o, sub ruinele casei lor, are acum un nume: Aya, care în arabă înseamnă ”un semn de la Dumnezeu”, scrie The Guardian.

Cum părinţii ei şi toţi fraţii săi au murit, un frate al bunicului, Salah al-Badran, o va lua în îngrijire după ce va fi externată din spital.

Cu toate acestea, şi locuinţa bărbatului din oraşul Jenderis din nord-vestul Siriei a fost distrusă. El şi familia sa au reuşit să scape din clădirea cu un etaj, dar acum el şi ceilalţi membri ai gospodăriei sale de 11 persoane stau într-un cort, a declarat el pentru Associated Press.

”După cutremur, nimeni nu poate sta în casa sau clădirea sa. Doar 10% din clădirile de aici sunt sigure pentru a trăi în ele şi restul sunt de nelocuit”, a afirmat el, prin mesaje vocale.

Salvatorii din Jenderis au găsit-o pe Aya luni după-amiază, la peste zece ore de la cutremur, în timp ce săpau printre ruinele blocului cu cinci etaje în care locuiau părinţii ei. Îngropată sub beton, fetiţa era încă legată prin cordonul ombilical de mama ei, Afraa Abu Hadiya, care a murit împreună cu soţul ei şi cu ceilalţi patru copii ai lor. Bebeluşul a fost dus de urgenţă la spital în oraşul apropiat, Afrin.

Abu Hadiya a născut-o pe fetiţă şi apoi, cel mai probabil, a murit cu câteva ore înainte să fie găsite, a afirmat dr Hani Maarouf de la spitalul Cihan din Afrin.

”Am numit-o Aya, ca să putem să nu îi mai spunem nou-născutul”, a spus Maarouf. Starea fetiţei se îmbunătăţeşte pe zi ce trece şi ea nu are afectată coloana vertebrală, aşa cum se credea iniţial, a spus el.

Potrivit BBC, mii de oameni se oferiseră să o adopte pe fetiţa născută sub ruine, după ce imaginile cu un bărbat alergând din dărâmături cu bebeluşul plin de praf au devenit virale.

Managerul spitalului din Afrin, Khalid Attiah, a spus că a primit zeci de telefoane de la oameni din toată lumea care vor să o adopte pe Aya.