Franța, a opta oară în sferturile de finală ale Cupei Mondiale. Ce spun statisticile

Naționala de fotbal a Franței a învins reprezentativa similară a Poloniei, scor 3-1 (1-0), duminică, și s-a calificat în sferturile de finală a Cupei Mondiale din Qatar.

Este pentru a opta oară în istorie când ”Cocoșul Galic” a atins această fază a competiției, iar statistica este de partea sa.

Didier Deschamps: “Nu a fost un meci ușor”

La finalul jocului, Didier Deschamps a oferit primele sale declarații. Selecționerul Franței a vorbit în termeni laudativi despre Kylian Mbappe, care a înscris două goluri împotriva polonezilor, și a recunoscut că succesul “Cocoșului Galic” nu a fost unul atât de ușor pe cât arată rezultatul final.

“Nu a fost un meci ușor pentru că Polonia a fost bine organizată, dar noi avem mereu această capacitate de a găsi un liant. Și după aceea, e Kylian, care are abilitatea de a rezolva multe probleme, iar acest lucru este unul bun pentru noi.

A existat unitate de la început. Evident, a fi sferturile de finală este ceva foarte bun. Acum vom avea puțin mai mult timp liber, așa că vom profita de aceste momente alături de cei dragi și de familiile noastre, așa cum am planificat”, a spus Deschamps, potrivit L’Equipe.

  • În ”sferturi”, Franța va întâlni învingătoare dintre Anglia și Senegal.

Franța, a opta oară în sferturile de finale ale Cupei Mondiale

Istoria arată că francezii se descurcă foarte bine atunci când ajung în sferturile de finală ale Cupei Mondiale. Au ajuns în această fază de șapte ori, iar de cinci ori s-au impus.

  • Există și excepția ediției din 1982, când Franța a ajuns direct în semifinale, după ce a trecut de cele două faze ale grupelor, așa cum era formatul respectiv. 

Victoriile Franței din ”sferturi”, de la Cupa Mondială:

  • CM 1958: Franța – Irlanda de Nord 4-0. (Franța, locul 3)
  • CM 1986: Franța – Brazilia 1-1, 4-3 pen. (Franța, locul 3)
  • CM 1998: Franța – Italia 1-1, 4-3 pen. (Franța, campioană)
  • CM 2006: Franța – Brazilia 1-0. (Franța, vicecampioană)
  • CM 2018: Franța – Uruguay 2-0. (Franța, campioană)

Înfrângerile Franței din ”sferturile” Cupei Mondiale:

  • CM 1938: Franța – Italia 1-3. Italienii câștigau titlul
  • CM 2014: Franța – Germania 0-1. Nemții câștigau titlul.

Așadar, de fiecare dată când Franța își câștigă duelul din sferturile de finală ale Cupei Cupei Mondiale termină competiția pe podium.

În schimb, ambele formații care au reușit să o elimine pe Franța în ”sferturi”, Italia și Germania, au cucerit, apoi, trofeul Cupei Mondiale, în edițiile respective.