Jurnalista Emilia Șercan susține că a fost urmărită în timp ce era la cumpărături: ”Nu știu dacă a fost un filaj la vedere pentru a fi intimidată sau dacă cineva e interesat să afle dacă există anumite surse care îmi livrează informații”

Jurnalista Emilia Șercan susține, într-o postare făcută vineri seară, pe Facebook, că a fost urmărită de un bărbat, în timp ce se afla la cumpărături: ”Nu știu dacă a fost un filaj la vedere pentru a fi intimidată sau dacă cineva e interesat să afle dacă există anumite surse care îmi livrează informații”, relatează jurnalista.

Șercan povestește că incidentul s-a petrecut în urma unui termen pe care l-a avut la Tribunalul București, vineri dimineață, și cu aproximativ o oră înainte de un interviu stabilit cu jurnalista Adriana Nedelea pentru Europa Liberă România.

  • ”Episodul spus pe foarte scurt în interviu s-a derulat pe parcursul a circa 15 – 20 de minute, nu a fost o senzație de moment, ci una trezită de faptul că un bărbat singur, neînsoțit, se plimba printre rafturile cu haine și lenjerie de damă, fără să se apropie de vreun umeraș, dar se învârtea exact în zona din magazin în care mă duceam eu”, povestește jurnalista.

Emilia Șercan povestește cum a încercat să scape de bărbat, apoi continuă:

”M-am uitat insistent la el și cu o privire deloc prietenoasă. A părut descumpănit câteva secunde, s-a dus înspre scări, a stat câteva secunde ezitând în capul scărilor, apoi a coborât.

Mesajul jurnalistei:

Astăzi dimineață am fost urmărită după ce am avut un termen de judecată la Tribunalul București.
S-a întâmplat cu circa o oră înainte de un interviu stabilit cu jurnalista Adriana Nedelea pentru Europa Liberă România, iar întâmplarea am relatat-o în video-ul pe care îl las în comentarii.


Scena s-a derulat la H&M Unirii, la etajul 1 – dau această informație pentru cei care cunosc magazinul și știu cât este de mare.


Episodul spus pe foarte scurt în interviu s-a derulat pe parcursul a circa 15 – 20 de minute, nu a fost o senzație de moment, ci una trezită de faptul că un bărbat singur, neînsoțit, se plimba printre rafturile cu haine și lenjerie de damă, fără să se apropie de vreun umeraș, dar se învârtea exact în zona din magazin în care mă duceam eu.


Când mi s-a părut suspectă prezența acelui bărbat într-un mare H&M gol, în care nu mai erau și alți clienți, am ieși din magazin când l-am văzut întors cu spatele. Am intrat într-un alt magazin pentru câteva minute.


M-am întors în H&M după circa 5 minute sperând să nu îl mai văd – voiam să cumpăr o cămașă pe care o abandonasem pe un stativ de umerașe când ieșisem brusc din magazin mai devreme.
Am intrat înapoi prin H&M Home și am dat în mod neașteptat cu ochii de acel bărbat lângă intrarea/ieșirea din zona cu haine de dame. Părea agitat.


M-am uitat insistent la el și cu o privire deloc prietenoasă. A părut descumpănit câteva secunde, s-a dus înspre scări, a stat câteva secunde ezitând în capul scărilor, apoi a coborât.
Am coborât și eu după el, după câteva secunde de ezitare, însă nu l-am mai văzut nicăieri. Dispăruse.
Nu știu dacă a fost un filaj la vedere pentru a fi intimidată sau dacă cineva e interesat să afle dacă există anumite surse care îmi livrează informații.


Am mai zis-o și cu alte ocazii, o mai zic o dată, în cazul în care azi a fost cea de-a doua variantă: dacă cineva crede că am nevoie de surse ca să dovedesc plagiate și fraude academice, se înșală. Sursele sunt publice, pe rafturile din biblioteci.