Neamț: Minor reținut după ce a înșelat o persoană cu 50.000 lei,promițând ritualuri oculte

Un minor în vârstă de 16 ani a fost reţinut de poliţiştii de investigaţii criminale din Târgu Neamţ pentru înşelăciune şi şantaj, în urma unor percheziţii domiciliare efectuate în judeţul Ilfov.

“Din cercetări a reieşit că, în cursul lunii august 2022, o persoană, de 16 ani, având complicitatea unui tânăr, de 20 ani, ambii din judeţul Ilfov, ar fi indus în eroare o tânără, de 20 ani, din Păstrăveni, sub pretextul că pentru anumite sume de bani, ar fi realizat diferite ritualuri oculte. Astfel, persoana vătămată ar fi achitat 50.000 lei, pentru realizarea acestor ritualuri. Ulterior, când aceasta ar fi dorit să renunţe la serviciile prestate de cei doi, aceştia i-ar fi adresat în numeroase rânduri ameninţări cu acte de violenţă şi cu publicarea în spaţiul public a respectivelor ritualuri, cu scopul ca persoana vătămată să remită, în continuare, diferite sume de bani”, a declarat, marţi, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Neamţ, subinspectorul Ramona Ciofu.

În urma percheziţiilor efectuate, au fost descoperite şi ridicate mai multe mijloace de probă care privesc posibila activitate infracţională a persoanelor vizate de anchetă, mai multe terminale mobile şi 850 euro.

În baza probatoriului administrat, minorul în vârstă de 16 ani a fost reţinut pentru 24 ore.