Protest la Cluj : “Neam ucis de nosocomiale”

Declic.ro a initiat organizarea unui protest la Cluj,unde 4 bebeluși au murit doar în ultimele săptămâni din cauza infecțiilor nosocomiale.

Hai la protest, vineri, 21 octombrie, de la ora 18:00, în Piața Unirii din Cluj-Napoca! Cerem o anchetă serioasă la maternitatea din Cluj, unde 4 bebeluși au murit doar în ultimele săptămâni din cauza infecțiilor nosocomiale.

Nu cred să existe tragedie mai mare pentru un părinte decât moartea copilului său. Iar la Cluj, autoritățile ridică din umeri și vor să mușamalizeze totul, în timp ce părinții doborâți de durere caută răspunsuri.

Dacă o țară întreagă nu suntem acum alături de familiile îndoliate, nu avem nicio șansă ca guvernanții să trateze vreodată cu seriozitate problema nosocomialelor ascunse sub preș.

Este nevoie să readucem pe prima pagină a agendei publice infecțiile intraspitalicești neraportate, care ne ucid pe noi și pe copiii noștri. O vom face printr-un protest care să trezească din amorțire atât guvernanții, cât și cetățenii din întreaga țară.

Vineri, de la ora 18:00, vom aprinde sute de lumânări pentru a scrie „Neam ucis de nosocomiale” pe jos, în Piața Unirii din Cluj. Echipa Declic va aduce candele și le va înmâna participanților. Fiecare va aprinde o candelă și, împreună, îi vom cere ministrului Rafila să pornească, de urgență, o anchetă serioasă la maternitatea din Cluj.

Vom afișa și un banner cu mesajul Comunității Declic pentru guvernanți: „Murim cu zile de la infecțiile intraspitalicești. Nu le mai ascundeți!”. Chiar dacă ministrul e plecat în Cuba în această săptămână, tot va afla de protestul Comunității Declic. Chemăm presa la eveniment, iar relatările jurnaliștilor vor ajunge cu siguranță la urechile lui Alexandru Rafila, până în Havana.

Și, poate, primul lucru pe care îl va face la întoarcere va fi să-și suflece mânecile și să se apuce serios de lucru la combaterea infecțiilor intraspitalicești. Începând cu transparentizarea acestora.

Dar, pentru ca protestul nostru să aibă impact, este nevoie să vii și tu în Piața Unirii. Să aprinzi o candelă și să dai forță mesajului nostru. Altfel, dacă rămânem 5 oameni într-o piață uriașă, vom trece neobservați. Ministrul își va trece în agendă, poate, o altă conferință, și nu un plan de monitorizare a infecțiilor.

Piața Unirii din Cluj este imensă. Mesajul „Neam ucis de nosocomiale” va ocupa aproximativ 150 de metri pătrați și vom avea 500 de candele. O candelă este pentru a o aprinde chiar tu, Olga.

Știu că poate ți-ai făcut deja alte planuri pentru vineri seara. Însă, dacă noi nu ieșim în stradă, riscăm să fim la fel ca Rafila. Nepăsători la durerea celor de lângă noi.