Real Madrid, efort magnific pentru victoria de la Bilbao! Benzema și Kroos au adus cele 3 puncte pentru galactic

Real Madrid s-a impus cu 2-0 pe terenul celor de la Bilbao, iar trupa lui Carlo Ancelotti a revenit la 3 puncte în spatele Barcelonei, după ce catalanii au trecut de Getafe, într-un meci jucat mai devreme, în aceeași zi. Galacticii au fost salvați de golurile lui Benzema și Kroos, într-o partidă în care au suferit foarte mult.

Real Madrid a câștigat cu 2-0 pe terenul celor de la Atheltic Bilbao. Karim Benzema și Toni Kroos au marcat, încununând un efort foarte mare depus de echipa blanco, care a suferit în repetate rânduri, făcând față cu greu pressing-ului gazdelor. Atacantul francez a devenit și al treilea cel mai bun marcator al echipei în La Liga, imediat după Cristiano Ronaldo și Raul Gonzalez.

Real Madrid a început deplasarea de la Bilbao cu gândul la succesul rivalei Barcelona, care s-a distanțat la 6 puncte după victoria cu Getafe. Benzema a irosit prima ocazie după doar 7 minute, atunci când francezul nu a ajuns cum trebuie la pasa lui Ferland Mendy, ratând deschiderea scorului.

3 minute mai târziu, Inaki Williams a țâșnit pe lângă adversarii săi, dar a fost oprit în ultimul moment, înainte de a scăpa singur spre poartă. Bilbao a avut o ocazie mare imediat după această fază, Aitor Paredes aflându-se la finalizare. Lovitura sa de cap din zona punctului de la 11 metri a fost respinsă de Courtois, care s-a întins extraordinar.

Inaki Williams l-a pus și el la încercare pe hoalkeeper-ul oaspeților, însă belgianul a fost din nou la post, menținând poarta intactă. Benzema l-a încercat și el pe Simon, iar Real Madrid a cerut un penalty după 20 de minute de joc, însă centralul nu a acordat nimic.

Galacticii au marcat până la urmă la jumătatea primei reprize, Karim Benzema fructificând centrarea lui Marcos Asensio și reluând cu capul, în plasa porții lui Athletic Bilbao, devenind al treilea cel mai bun marcator din istoria lui Real Madrid în La Liga, după Cristiano Ronaldo și Raul. Cele două formații și-au împărțit ocaziile până la pauză, dar la cabine s-a intrat cu avantajul minim al formației din capitala Spaniei.

Real Madrid revine la 3 puncte de Barcelona

La 15 minute după pauză, Nacho Fernandez a recuperat balonul în careul advers, dar a fost blocat în ultimul moment de Unai Simon. Bilbao a cerut un penalty imediat după, după ce Inaki Williams a căzut după atacul unui adversar.

Nu s-a acordat nimic, iar Real Madrid a irosit o nouă șansă uriașă la cealaltă poartă, după o fază frumoasă construită de Benzema și Asensio. Francezul a pasat superb, dar spaniolul a trimis puțin pe lângă bară, la firul ierbii.

Ernesto Valverde avea 7 partide consecutive pierdute în fața lui Real Madrid, iar odată cu acest eșec, recordul său negativ în fața galcaticilor a crescut.

În minutul 70, Bilbao a avut și ea o ocazie foarte mare de a marca, prin Nico Williams. Acesta a ajuns la o minge în careul lui Real, dar a șutat pe lânga bara din stânga a porții. Toni Kroos a lovit și el în ultimul minut, securizând victoria Realului, cu o execuție de la marginea careului.

S-a încheiat 2-0 pentru real Madrid, care se apropie din nou la 3 puncte de Barcelona, la capătul unui meci în care galacticii au suferit foarte mult, dar au arătat ca o echipă mare, reușind să gestioneze foarte bine presiunea adversarului.