Un blockchain legat de Binance a fost lovit de un hack cripto de 570 de milioane de dolari!

Un blockchain legat de Binance, cea mai mare bursă de criptomonede din lume, a fost afectat de un hack de 570 de milioane de dolari, a declarat vineri un purtător de cuvânt al Binance, acesta fiind cel mai recent dintr-o serie de hack-uri care au afectat sectorul cripto în acest an, scrie Reuters.

Directorul general al Binance, Changpeng Zhao, a spus că hackerii au furat active în valoare de aproximativ 100 de milioane de dolari. BNB Chain a declarat ulterior într-o postare pe blog că un total de 2 milioane de criptomonede BNB – în valoare de aproximativ 570 de milioane de dolari – au fost retrase de hacker.

Purtătorul de cuvânt al Binance a declarat în comentarii trimise prin e-mail că o mare parte din activele BNB a rămas în adresa portofelului digital al hackerului, în timp ce active în valoare de aproximativ 100 de milioane de dolari au rămas nerecuperate.

BNB Chain susţine criptomoneda BNB, cunoscută anterior sub numele de Binance Coin, care este al cincilea cel mai mare token din lume, cu o valoare de piaţă de aproximativ 46 de miliarde de dolari, potrivit datelor CoinGecko.

BNB Chain a declarat că va introduce un nou “mecanism de guvernanţă” pentru a contracara viitoarele atacuri informatice, precum şi pentru a extinde numărul de validatori.