Un senator USR propune ca poliţiştii să fie dotaţi cu pistoale cu electroşocuri: Asemenea arme le vedem la poliţişti din SUA sau Europa

Senatorul USR Cristi Berea anunţă că a propus un amendament la Legea bugetului de stat pentru anul 2023 prin care se suplimentează bugetul Ministerului de Interne pentru achiziţionarea de pistoale cu electroşocuri pentru poliţişti.

Cristi Berea a explicat că este necesar ca pentru securitatea unui stat civilizat să existe o dotare corespunzătoare a forţelor de ordine, astfel încât poliţiştii să nu mai fie surprinşi sau să fie luaţi pe nepregătite de către cei care îi atacă, scrie News.ro.

„Vedem de ceva vreme cazuri în care efective ale Poliţiei sunt luate pe nepregătite. De aici şi nemulţumirea noastră faţă de Poliţie. Am propus un amendament la Legea bugetului pentru a fi remediată această problemă, respectiv ca Poliţia Română să fie dotată cu echipament tip taser. Este vorba de pistoale cu electroşocuri, care sunt arme neletale, dar sunt extrem de eficiente. Astfel de arme sunt în dotarea poliţiştilor din SUA sau din ţări europene”, a afirmat senatorul USR.

El a declarat că suma propusă pentru suplimentarea bugetului Ministerului de Interne se ridică la 500.000 de lei.

„Nu este o sumă ce nu poate fi suportată de către statul român. Dacă forţele de ordine ar avea astfel de echipamente nu am mai vedea situaţii în care poliţiştii sunt ameninţaţi de către cei care încalcă legea”, a precizat Cristi Berea.

Parlamentarul USR a spus că amendamentul a fost votat în comisiile reunite de apărare, iar dacă va fi aprobat şi în plen atunci poliţiştii de la ordine publică vor putea fi dotaţi cu asemenea arme încă de anul viitor.