Premierul Ungariei, Viktor Orban, a publicat luni pe contul său de Facebook imagini video în care apare purtând un fular cu harta stilizată a Ungariei Mari, din care face parte și o bucată din Transilvania.
Simbolurile revizionismului sunt tot mai des utilizate de oficialii maghiari, în frunte cu Viktor Orban.
În mai 2022, premierul Viktor Orbán a spus într-un interviu la radio că părți din coasta Mării Adriatice au fost rupte din Ungaria și că „cei care au o mare și porturi de aceea sunt capabili să aducă petrol pe petroliere”, afirmații care au fost criticate aspru de oficialii Croației.
În luna mai 2020, Orban a postat pe contul său de Facebook o imagine a globului pământesc de dinainte de Trianon pe care apare harta Ungariei mari, care îngloba și Transilvania. Postarea e însoțită de un text care face referire la examenele de istorie ale elevilor.
De asemenea, guvernul maghiar derulează mai multe politici publice prin care încearcă recuperarea ”națiunii maghiare”. O recentă reformă a materiei predate în școlile din Ungaria prezintă, profund ideologizată, prezintă Transilvania drept casa maghiarilor.
Oficialii guvernamentali maghiari utilizează de câțiva ani în mod constant această hartă. În iunie 2019, România și Slovenia au condamnat publicarea pe site-ul abouthungary.hu, gestionat de cabinetul premierului Viktor Orban, a unei hărți reprezentând ”Ungaria Mare” din care statele vecine ”rup” fiecare câte o bucată, România fiind reprezentată ca luând Transilvania. În decembrie 2019, Viktor Orban a stârnit furia premierului Croației, Andrej Plenković, după ce liderul maghiar a prezidat o ședință a FIDESZ cu harta Ungariei Mari pe fundal. Spațiul Ungariei istorice cuprindea și bucăți din actuala Croație, iar acest mesaj transmis indirect de liderul de la Budapesta a fost catalogat drept ”o provocare” de către omologul său de la Zagreb. La finalul lunii aprilie 2020, un ministru maghiar a acordat un interviu pentru BBC având pe fundal aceeași hartă.
Apelurile simbolice la revizionism sunt potențate și de președintele rus Vladimir Putin, care a declanșat războiul în Ucraina cu scopul de a ocupa teritorii în estul și sudul acestei țări.
Orbán se prezintă frecvent ca fiind nu doar liderul celor aproape 10 milioane de locuitori ai Ungariei, ci și al „milioanelor” de etnici maghiari care trăiesc în țările vecine și cărora guvernul său le-a acordat cetățenie și drept de vot. El respinge, însă, criticile potrivit cărora ar avea ambiții teritoriale asupra altor state.